
Bijgerecht
Quinoasalade met tuinbonen en radijs
4 personen
40 minuten
Tijdens de feestdagen al starten met je goede voornemens? Deze salade past daar perfect bij! Een heerlijk bijgerecht voor op de feesttafel.
Bereiden
- Bereid de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.
- Blancheer de tuinbonen 2 minuten en giet ze af. Haal het velletje van de tuinbonen zodat er 2 helften bonen uit komen. Het velletje wordt niet gebruikt. Dit noemen we dubbel doppen.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in parten en besprenkel met het citroensap.
- Klop een dressing van de resterende citroensap, de olijfolie en de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de dressing met de quinoa, tuinbonen, avocado, radijs en rucola.
- 150 gram quinoa
- 450 gram tuinbonen (vers of diepvries)
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel citroensap
- ½ bosje radijs, in vieren
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 50 gram rucola
- peper en zout naar smaak