
Nagerecht
Rabarber-frambozensorbet met pistachecrumble
4 personen
120 minuten
Sorbetijs van rabarber en frambozen! Klinkt natuurlijk hartstikke lekker en dat is het ook! Zo op tafel en ook nog eens super eenvoudig. Proberen maar!
Overige tijden
Voorbereiden
Leg de stukken rabarber in een pan en voeg een bodempje water toe (circa 1 cm). Laat circa 10 minuten koken tot de rabarber puree is geworden. Voeg 50 gram suiker toe en roer door. Schep de rabarberpuree in een kom en laat afkoelen in de koelkast. Verkruimel de pistachenoten grof in een keukenmachine of vijzel. Rooster ze kort in een droge, hete koekenpan en besprenkel met de honing. Meng goed door elkaar en laat de pistachecrumble afkoelen.
Bereidingswijze
- Pureer de frambozen met de afgekoelde rabarberpuree in een keukenmachine.
- Klop het eiwit tot een luchtig, wit schuim (geen pieken) en roer de rest van de suiker erdoor. Roer het opgeklopte eiwit goed door het rabarbermengsel en zet in een afgesloten bak circa 2 uur in de diepvries.
- Verdeel het ijs over kommetjes en bestrooi met de pistachecrumble, wat frambozen en eventueel blaadjes basilicum.
- 300 gram rabarber (in stukken)
- 150 gram suiker
- 50 gram pistachenoten (gepeld) of
- 50 gram hazelnoten
- 1 eetlepel honing
- 100 gram frambozen (ontdooid, diepvries)
- 1 eiwit