
Hoofdgerecht, Lunch
Ras el hanout-burger met komkommer-kruidenyoghurt
4 personen
25 minuten
Een goede burger is nooit verkeerd! Deze kruidige burger met een frisse saus is gegarandeerd een succes. Probeer dit gerecht en geniet van een heerlijke burger!
Bereidingswijze
- Bestrooi de komkommer voor de kruidenyoghurt royaal met zout en laat staan. Meng de tartaar met het gehakt, de knoflook, paprikapoeder, peterselie, ras el hanout, zout en peper.
- Voeg als het mengsel te vochtig is wat paneermeel of broodkruim toe en vorm 4 hamburgers ervan. Maak de burgers in het midden iets dunner zodat ze plat blijven bij het bakken. Zet in de koelkast.
- Knijp het vocht uit de komkommer en meng de komkommer met de overige ingrediënten voor de yoghurt. Breng op smaak met peper.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de broodjes met de snijkant naar boven 3-4 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de burgers 3-4 minuten per kant.
- Haal het brood uit de oven en bestrijk met de yoghurt. Leg de burgers op de onderste broodhelften en bestrooi met de granaatappelpitjes. Dek af met de bovenste broodhelften.
- Lekker met frietjes en een groene salade.
- 300 gram rundertartaar
- 300 gram half-om-half gehakt of 300 gram rundergehakt
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
- circa 1 eetlepel ras el hanout
- evt. paneermeel of evt. broodkruim
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 hamburgerbroodjes (opengesneden)
- 1 bakje granaatappelpitje of 1 granaatappel
- 1 komkommer (grof geraspt) of 1 komkommer (in kleine blokjes)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel munt (gehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 milliliter Griekse yoghurt