
Hoofdgerecht
Ravioli met tomatensaus en ricotta
4 personen
15 minuten
Dit Italiaanse recept van ravioli met spinazie serveer je met een zelfgemaakte tomatensaus met ricotta. Overheerlijk en al binnen 15 minuten klaar.
Bereidingswijze
- Meng in de keukenmachine de knoflook, de helft van de zongedroogde tomaten en gezeefde tomaten tot een gladde tomatensaus. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de tomatensaus toe en laat pruttelen. Kook intussen de ravioli.
- Voeg de overige zongedroogde tomaten toe aan de tomatensaus en laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan. Roer de ravioli door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de ravioli met de saus over borden. Schep wat ricotta erop en bestrooi met de pijnboompitten en basilicum.
Bereidingstip
Ravioli zijn pastakussentjes die verkrijgbaar zijn met diverse vullingen. Het lekkerste smaken ze (koel)vers. Deze verse ravioli kun je vinden in de koeling van je supermarkt, makkelijk en snel. Maar het is ook heel leuk om in het weekend eens een voorraadje ravioli te maken van zelfgemaakt pastadeeg. Wanneer je deze invriest ben je doordeweeks net zo snel klaar.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 570 kcal |
Koolhydraten | 61 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 8 g |
Vezels | 13 g |
Zout | 3,8 g |
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 140 gram zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
- 690 gram gezeefde tomaten of 690 gram passata di pomodori
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram ravioli gevuld met spinazie (koelvers)
- 800 gram spinazie (panklaar)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 250 gram ricotta
- 0.5 bosje basilicum (grof gehakt)