
Salades, Voorgerecht
Druivensalade met kip en geitenkaas
4 personen
10 minuten
Blauwe druiven bevatten veel antioxidanten die krachtiger zijn dan vitamine A en C samen. In druiven zitten wel redelijk veel suikers en daarom worden ze vaak gemeden in een dieet om af te vallen.
Wetenschappers hebben juist ontdekt dat mensen die regelmatig een portie druiven eten een snellere vetverbranding hebben. Dit zou komen door de fytochemicalien die in druiven zitten.
Wij vinden ze vooral erg lekker, zeker in dit recept met kip én geitenkaas!
Tip: voeg 150 gram gebakken kastanjechampignons toe aan de salade.
Bereiden
- Verdeel de gewassen sla over vier borden.
- Schik daarop de uienringen, kipreepjes, druiven, geitenkaas en walnoten.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.
Smakelijk!
- 1 kleine krop eikenbladsla
- 1 rode ui, in smalle ringen
- 150 gram gerookte kipfilet, in reepjes (vleeswaren)
- 100 gram witte druiven
- 100 gram blauwe druiven
- 100 gram geitenkaas, in blokjes
- 50 gram walnoten, grof gehakt
- 4 eetlepels olijfolie (Mediterrane)
- 2 eetlepels (wijn)azijn
- 1 eetlepels medium sherry
- 1 theelepels honing
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- zout
- versgemalen peper