
Hoofdgerecht
Gestoomde kabeljauw met sesamdressing op sperziebonensalade
4 personen
20 minuten
Kabeljauw is vetarm, laag in calorieën en zit boordevol eiwitten. Met dit heerlijke visgerecht heb je binnen 20 minuten een hoofdgerecht voor 4 personen op tafel staan. Lekker om te combineren met bijvoorbeeld zilvervliesrijst op quinoa.
Bereiden
- Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar in kokend water met zout. Giet ze af en spoel ze onder koud water tot ze lauw zijn.
- Klop van de olie, sojasaus, knoflook en sap een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Dep de vis droog en bestrooi met wat zout en peper.
- Stoom de kabeljauw in circa 8 minuten gaar. Gebruik hiervoor een stoompan gevuld met water, waarbij de vis het water niet mag raken.
- Schep ondertussen de sperziebonen om met de bosuitjes en de helft van de dressing.
- Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een stukje kabeljauw.
- Lepel nog wat dressing over de vis en bestrooi het gerecht met sesamzaadjes.
- 400 g sperziebonen of haricots verts getopt
- 400 g kabeljauw (ontdooid)
- 4 lente- / bosuitjes, in ringetjes
- zout
- 1 eetl. versgemalen peper
- sesamzaadjes, geroosterd
- voor de dressing: 2 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. sesamolie, 1 eetl. lichte sojasaus, 1 teentje geperste knoflook, 1-2 eetl. limoen- of citroensap
- stoompan