Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Ralph pakt groots uit! Met een réuzenspies van varkenshaas, katenspek en zoete puntpaprika’s uit eigen streek! Met deze heerlijke saus een BBQ-gerecht om je vingers bij af te likken. Geen grote honger of liever een kleine spies? Dat kan natuurlijk ook!

Bereidingswijze

  1. Spies de puntpaprika’s in zijn geheel aan de spiezen.
  2. Snijd de varkenshaas in blokken.
  3. Voeg voor de marinade 1 eetlepel Berbere kruiden, 1 eetlepel zout, rasp en het sap van een citroen en wat olijfolie bij elkaar. Laat hier de varkenshaas even in rusten.
  4.  Ga verder met de spies. Neem een blokje varkenshaas en wissel deze af met een paar plakjes katenspek.
  5. Leg de varkenshaasspiesen en de puntpaprikaspiesen op de barbecue. Draai de spiesen regelmatig om.
  6. Begin ondertussen aan de saus. Voeg 100 ml yoghurt bij een eetlepel Berbere kruiden, wat zout, de rasp en de sap van een halve citroen en wat mayonaise.
  7. Na ongeveer 20 á 25 minuten mogen de varkenshaasspiesen en de puntpaprikaspiesen van de barbecue af.
  8. Serveer de varkenshaasspies en de paprikaspies samen met de saus.

Ik zeg: maken die hap! – Ralph de Kok

Bekijk de video voor extra uitleg!

  • 4 varkenshaasjes uit eigen streek
  • 2 pakjes katenspek
  • 2 rode uien
  • 2 witte (zoete) ui
  • 8 puntpaprika’s uit eigen streek
  • Voor de marinade:
  • Olijfolie
  • 2 el Zout
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 1 el Berbere kruiden
  • Voor de saus:
  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml Mayonaise
  • Snufje zout
  • 1 el Berbere kruiden
  • 1 citroen (rasp en sap)

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Recepten

Asperges met burrata, kruim van parmaham en...

Ralph de Kok

Ralph de Kok

Ralph is opgegroeid in het Brabantse Cuijk. Een echte BBQ-professional uit onze eigen streek! Ralph houdt zich al jaren bezig met barbecueën en buitenkoken en is o.a. bekend van SBS6, RTL 4 en 24Kitchen. Hij kookt het liefst met verse, pure producten en deelt graag zijn BBQ-tips met jou.

Meer artikelen van Ralph

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?