
Hoofdgerecht
Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika
4 personen
40 minuten
Ralph pakt groots uit! Met een réuzenspies van varkenshaas, katenspek en zoete puntpaprika’s uit eigen streek! Met deze heerlijke saus een BBQ-gerecht om je vingers bij af te likken. Geen grote honger of liever een kleine spies? Dat kan natuurlijk ook!
Bereidingswijze
- Spies de puntpaprika’s in zijn geheel aan de spiezen.
- Snijd de varkenshaas in blokken.
- Voeg voor de marinade 1 eetlepel Berbere kruiden, 1 eetlepel zout, rasp en het sap van een citroen en wat olijfolie bij elkaar. Laat hier de varkenshaas even in rusten.
- Ga verder met de spies. Neem een blokje varkenshaas en wissel deze af met een paar plakjes katenspek.
- Leg de varkenshaasspiesen en de puntpaprikaspiesen op de barbecue. Draai de spiesen regelmatig om.
- Begin ondertussen aan de saus. Voeg 100 ml yoghurt bij een eetlepel Berbere kruiden, wat zout, de rasp en de sap van een halve citroen en wat mayonaise.
- Na ongeveer 20 á 25 minuten mogen de varkenshaasspiesen en de puntpaprikaspiesen van de barbecue af.
- Serveer de varkenshaasspies en de paprikaspies samen met de saus.
Ik zeg: maken die hap! – Ralph de Kok
Bekijk de video voor extra uitleg!
- 4 varkenshaasjes uit eigen streek
- 2 pakjes katenspek
- 2 rode uien
- 2 witte (zoete) ui
- 8 puntpaprika’s uit eigen streek
- Voor de marinade:
- Olijfolie
- 2 el Zout
- 1 citroen (rasp en sap)
- 1 el Berbere kruiden
- Voor de saus:
- 100 ml yoghurt
- 100 ml Mayonaise
- Snufje zout
- 1 el Berbere kruiden
- 1 citroen (rasp en sap)