
Hoofdgerecht
Limousin ribeye ‘Caveman Style’ met geroosterde paksoi
4 personen
20 minuten
Onze Trots Limousin Ribeye kan gewoon direct uit de kolen. Dit noemen we ‘Caveman Style’. Ralph de Kok laat in onderstaande video zien hoe je dit doet. Super lekker met gegrilde paksoi uit eigen streek en een frisse salsa! Serveer de resterende salsa los in een bakje. Zo kan iedereen het gerecht naar smaak aanvullen met de frispittige salsa!
Werkwijze
- Steek je houtskoolbarbecue aan
- Meng de bouillon, ketjap en sojasaus in een bak en leg er, met je barbecuetang, een gloeiend houtskooltje van de BBQ in. Laat dit een poosje trekken
- Snijd de perziken in kleine blokjes
- Snipper de rode ui en snijd de lente-ui en rode peper in ringetjes
- Hak de koriander fijn en doe dit samen met de perziken, rode ui, lente-ui en rode peper in een kom
- Voeg een scheutje sojasaus en 2 el perziksiroop toe
- Meng alles goed door elkaar en zet de salsa apart
- Leg de ribeye’s rechtstreeks op de gloeiende kolen in je barbecue
- Draai ze na 1,5 minuut om en leg de andere kant op een andere plek op de gloeiende houtskool
- Grill het vlees tot medium-rare in nog eens 1,5 minuut
- Til het vlees op met je barbecuetang en schud er kort mee zodat de as en de stukjes houtskool eraf vallen. Leg daarna de gegrilde ribeye’s in de sojabouillon van stap 2
- Was de paksoi en trek de bladeren los
- Verhit een grillplaat op het rooster van je barbecue en leg de paksoi er op. Giet hier een beetje ketjap, sojasaus en een paar druppels sesamolie over
- Grill de paksoi aan beide zijden in ca. 3 minuten beetgaar
- Haal de ribeye uit de bouillon en snijd deze schuin (tegen de draad in) in plakjes van ca. 1 cm dik
- Leg de paksoi op een bord, plaats hierop de plakjes ribeye en schep er wat salsa overheen
Ik zeg: maken die hap! – Ralph de Kok
- 4 Limousin Ribeye (of entrecote)
- 1 paksoi
- 300 ml runderbouillon (of een blokje met 300 ml water)
- 75 ml ketjap
- 75 ml sojasaus
- scheutje sesamolie
- 1 blik halve perziken
- 1 rode ui
- halve rode peper
- handvol verse koriander
- 1 lente-uitje