Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Lunch, Ontbijt

Ricottapannenkoekjes met kersen

6 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Origineel recept voor pannenkoekjes van ricotta, geserveerd met warme kersen en poedersuiker. Lekker als ontbijt of lunch!

Werkwijze

  1. Meng de ricotta met de melk, eidooiers en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het ricottamengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.
  3. Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en schep een lepel beslag erin. Keer de pannenkoekjes om als er bubbels aan de rand verschijnen.
  4. Verwarm de kersen in een ander pannetje of serveer ze eventueel koud. Schep de pannenkoekjes op borden, schep wat kersen erop en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
  • 250 gram ricotta
  • 125 milliliter melk
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 1 citroen (rasp)
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • arachideolie
  • 1 pot kersen zonder pit (op sap) of 200 gram kersen ontpit.
  • poedersuiker
fruitKersenpannenkoekjesricottathuiswerken

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?