
Lunch, Ontbijt
Ricottapannenkoekjes met kersen
6 personen
20 minuten
Origineel recept voor pannenkoekjes van ricotta, geserveerd met warme kersen en poedersuiker. Lekker als ontbijt of lunch!
Werkwijze
- Meng de ricotta met de melk, eidooiers en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
- Meng de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het ricottamengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.
- Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en schep een lepel beslag erin. Keer de pannenkoekjes om als er bubbels aan de rand verschijnen.
- Verwarm de kersen in een ander pannetje of serveer ze eventueel koud. Schep de pannenkoekjes op borden, schep wat kersen erop en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 140 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 4 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 3 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 0,1 g |
- 250 gram ricotta
- 125 milliliter melk
- 2 eieren (gesplitst)
- 1 citroen (rasp)
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- arachideolie
- 1 pot kersen zonder pit (op sap) of 200 gram kersen ontpit.
- poedersuiker