
Hoofdgerecht
Rijstnoedelsalade met broccoli en garnalen
4 personen
20 minuten
Een lekkere gezonde salade met rijstnoedels, broccoli en garnalen. Wil je dit gerecht wat oppeppen? Voeg dan een rood pepertje toe voor de extra kick!
Bereidingswijze
- Bereid de noedels. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Kook de broccoli en peultjes in circa 6 minuten beetgaar.
- Klop intussen een dressing van de vissaus, rietsuiker, 2 eetlepels limoensap en 2 eetlepels zonnebloemolie. Giet de broccoli en peultjes af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
- Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen met de knoflook circa 4 minuten op een hoge stand. Besprenkel met 1 eetlepel limoensap.
- Meng in een kom de noedels met de broccoli en peultjes. Leg de garnalen erop en besprenkel met de knoflookolie uit de pan. Verdeel de dressing erover. Garneer met de munt en eventueel wat extra limoensap.
Bereidingstip
Houd je van pittig? Strooi dan op het laatst 1 in ringetjes gesneden rode peper over het gerecht. Verwijder eventueel eerst de zaadjes om het wat minder spicy te maken.
- 250 gram rijstmie of 250 gram mihoen
- 600 gram broccoli (in roosjes)
- 200 gram peultjes
- 4 theelepels Thaise vissaus
- 1 theelepel rietsuiker
- 1 limoen (sap)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram grote garnalen
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 0.5 bosje munt (grof gehakt)