
Hoofdgerecht
Rijstsalade met gebakken tofu en pindadressing
4 personen
25 minuten
Eet je geen vlees of vis? Tegenwoordig zijn er meer dan genoeg alternatieven beschikbaar. Zoals deze rijstsalade met tofu, hartstikke lekker!
Bereidingswijze
- Kook de rijst en laat iets afkoelen. Verhit intussen de pindakaas met de knoflook, de helft van de sambal, ketjap, sjalot, de helft van het citroengras, azijn en kokosmelk. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus te verdunnen. Laat afkoelen.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin tofu aan beide kanten in circa 7 minuten goudbruin. Voeg de rest van de sambal en citroengras toe en bak nog circa 2 minuten verder. Kook de sperziebonen beetgaar.
- Blancheer de taugé 20 seconden in het kookwater van de sperziebonen. Giet af en meng met de rijst, spitskool en komkommer. Verdeel de tofu erover. Giet de dressing erover en bestrooi met de gebakken uitjes en bosui.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 475 kcal |
Koolhydraten | 52 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 6 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 0,7 g |
- 200 gram basmatirijst of 200 gram rijst
- 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels sambal manis
- 1 eetlepel ketjap
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 stengel citroengras (fijngehakt)
- 2 eetlepels Japanse rijstazijn of 2 eetlepels wittewijnazijn
- 100 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 gram tofu (in reepjes)
- 150 gram sperziebonen (afgehaald)
- 100 gram taugé
- 100 gram spitskolen (dun gesneden)
- 0.5 komkommer (in plakjes)
- 6 eetlepels gebakken uitjes
- 2 lente-/bosuitjes (in ringen)