Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Lunch

Rijstsalade met kip en cashewnoten

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Bereid dit recept voor rijstsalade met kip en cashewnoten eenvoudig en binnen 15 minuten helemaal klaar. Heerlijk als lunch of als bijgerecht.

Bereidingswijze

  1. Breng 1 liter water aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de paprikastukjes de laatste 5 minuten mee.
  2. Giet de rijst en paprika af in een zeef en spoel goed onder de koude kraan.
  3. Meng rijst en paprika met het bosuitje, de kipfilet, perzik en cashewnoten en schep de yoghurtdressing erdoor.
  4. Verdeel de rijstsalade over 4 kommetjes en zet in elk kommetje een vork.
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
  • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
  • 1 lente-/bosui (in smalle ringen)
  • 150 gram kipfilets (in reepjes, vleeswaren)
  • 2 halve perziken (in blokjes, blik)
  • 125 gram witte snelkookrijst
  • 75 gram gezouten cashewnoten
  • 100 milliliter yoghurtdressing met tuinkruiden
kiprijstweekmenu-34

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?