
Bijgerecht, Lunch
Rijstsalade met kip en cashewnoten
4 personen
15 minuten
Bereid dit recept voor rijstsalade met kip en cashewnoten eenvoudig en binnen 15 minuten helemaal klaar. Heerlijk als lunch of als bijgerecht.
Bereidingswijze
- Breng 1 liter water aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de paprikastukjes de laatste 5 minuten mee.
- Giet de rijst en paprika af in een zeef en spoel goed onder de koude kraan.
- Meng rijst en paprika met het bosuitje, de kipfilet, perzik en cashewnoten en schep de yoghurtdressing erdoor.
- Verdeel de rijstsalade over 4 kommetjes en zet in elk kommetje een vork.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 350 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 2 g |
- 1 rode paprika (in kleine blokjes)
- 1 lente-/bosui (in smalle ringen)
- 150 gram kipfilets (in reepjes, vleeswaren)
- 2 halve perziken (in blokjes, blik)
- 125 gram witte snelkookrijst
- 75 gram gezouten cashewnoten
- 100 milliliter yoghurtdressing met tuinkruiden