Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Rijstschotel met kabeljauw en asperges

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zin in een lekker gerecht met vis? Probeer deze rijstschotel met kabeljauw en asperges eens. Met een kwartiertje in de oven en een half uurtje daarna op tafel.

Benodigdheden

  • ovenschaal (ingevet)
  • aluminiumfolie

Overige tijden

  • 35 minuten oventijd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de ui en knoflook over de ovenschaal en bak 5 minuten in de oven. Schep om en bak 5 minuten verder, tot de uien kleur krijgen.
  2. Voeg de boter, rijst en bouillon toe en dek af met aluminiumfolie. Bak 10 minuten in de oven. Voeg de asperges en doperwten toe en schep een paar keer om.
  3. Leg de kabeljauw erop, dek weer af en bak 5 minuten. Check of de vis bijna gaar is en bak onafgedekt nog 3-5 minuten verder. Bestrooi met de bieslook.
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 1,7 g
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 50 gram boter
  • 250 gram basmatirijst
  • 650 milliliter visbouillon of 650 milliliter groentebouillon
  • 400 gram witte asperges (geschild)
  • 200 gram doperwten (gedopt) of 200 gram diepvriesdoperwten
  • 4 kabeljauwfilets
  • 0.5 bosje bieslook (fijngehakt)
aspergecurverkabeljauwrijst

Ook interessant

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?