
Hoofdgerecht
Rijstschotel met kabeljauw en asperges
4 personen
15 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de ui en knoflook over de ovenschaal en bak 5 minuten in de oven. Schep om en bak 5 minuten verder, tot de uien kleur krijgen.
- Voeg de boter, rijst en bouillon toe en dek af met aluminiumfolie. Bak 10 minuten in de oven. Voeg de asperges en doperwten toe en schep een paar keer om.
- Leg de kabeljauw erop, dek weer af en bak 5 minuten. Check of de vis bijna gaar is en bak onafgedekt nog 3-5 minuten verder. Bestrooi met de bieslook.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Koolhydraten | 61 g |
Eiwit | 33 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 7 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 1,7 g |
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 50 gram boter
- 250 gram basmatirijst
- 650 milliliter visbouillon of 650 milliliter groentebouillon
- 400 gram witte asperges (geschild)
- 200 gram doperwten (gedopt) of 200 gram diepvriesdoperwten
- 4 kabeljauwfilets
- 0.5 bosje bieslook (fijngehakt)