
Hoofdgerecht
Rijstschotel met pikante zalm en paksoi
4 personen
30 minuten
Op zoek naar een Aziatisch recept? Probeer dan eens deze rijstschotel met pikante zalm en paksoi uit eigen streek! Maak dit recept met gekookte rijst van de vorige dag, handig om restjes op te maken.
Werkwijze
- Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen op een schaal.
- Roer de ketjap en sambal door elkaar en schep de zalm erdoor.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de afgekoelde rijst op een hoge stand in een paar minuten knapperig.
- Voeg de zalmblokjes toe en bak nog enkele minuten mee. Schep de rijstschotel in een ovenschaal en houd warm in de oven op 75°C.
- Verhit de rest van de olie en roerbak de paksoi samen met het sesamzaad op een hoge stand beetgaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de rijstschotel met pikante zalm en paksoi samen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 575 kcal |
Koolhydraten | 62 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 4 g |
- 300 gram witte rijst
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sambal oelek
- 400 gram zalmfilets (in blokjes)
- 3 eetlepels olie
- 1 struik paksoi (gewassen, in repen)
- 1 eetlepel sesamzaad of
- 1 eetlepel pinda (gehakt)