
Hoofdgerecht
Risotto met gepofte tomaat en kaas
4 personen
20 minuten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, bestrooi ze met de oregano en peper en zet ze naast elkaar op een bakplaat met de snijkant boven. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet ze 20 minuten in de oven.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
- Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg eventueel een scheutje witte wijn toe en laat dit al roerend door de rijst opnemen.
- Voeg daarna een scheut bouillon toe en roer tot de rijst deze heeft opgenomen. Herhaal dit tot de risotto een stevige bite heeft.
- Schep van de warmtebron af de basilicum en kaas erdoor.
- Serveer de risotto op warme borden met de gepofte tomaten erop. Bestrooi met de peterselie.
- Lekker met een salade.
Bereidingstip
Schep eens 200 gram diepvriesdoperwten door de risotto.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 340 kcal |
Koolhydraten | 46 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 4 g |
- 8 tomaten
- 2 theelepels gedroogde oregano of 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 200 gram risottorijst
- evt. scheutje witte wijn
- 500 milliliter groentebouillon
- 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)