
Hoofdgerecht
Risotto met aubergine en mozzarella
4 personen
30 minuten
Deze risotto is makkelijk te maken in één pan, ideaal natuurlijk voor een camping. Maak het in een halfuurtje helemaal klaar.
Bereidingswijze
- Leg de plakken aubergine in een zeef en bestrooi met zout. Laat 10-15 minuten staan. Breng de bouillon aan de kook.
- Spoel de aubergineplakjes af, dep droog met keukenpapier en snijd de plakjes in blokjes of repen. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook 1-2 minuten. Voeg de aubergine, tomaat en oregano toe en bak 2-3 minuten mee.
- Roer de rijst erdoor en bak 1-2 minuten, tot de korrels glanzen. Schep een soeplepel bouillon erbij en roer tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Ga zo door tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is.
- Schep de laatste 5 minuten zout, peper en de mozzarella erdoor. Serveer de risotto op 4 warme borden en bestrooi met de peterselie.
Bereidingstip
Vervang 100 ml van de groentebouillon in dit recept door witte wijn.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 485 kcal |
Koolhydraten | 67 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 7 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 2,6 g |
- 2 aubergines (in plakken)
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 vleestomaat (in stukjes, ontveld) of 2 trostomaten (in stukjes, ontveld)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 300 gram risottorijst
- 200 gram mozzarella (in blokjes)
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt) of 2 eetlepels basilicum (gehakt)