Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Risotto met doperwten en rauwe ham

1 persoon
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze risotto valt altijd in de smaak. Helemaal klaar te maken in slechts één pan. Ook lekker met groene asperges!

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten, tot de korrels glazig zijn. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is. Voeg na 15 minuten de bevroren doperwten toe.
  2. Roer vervolgens de overige boter en Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de ham.

Bereidingstip

Dit recept liever zonder vlees? Vervang dan de rauwe ham door mozzarella.

Deze risotto is ook lekker met groene asperges.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 4,9 g
  • 1 eetlepel boter
  • 75 gram risottorijst
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 plakken rauwe hammen
campingrisotto

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?