
Hoofdgerecht
Risotto met groene groenten en gerookte zalm
4 personen
30 minuten
Een keer een ander Italiaans gerecht. Deze risotto met gerookte zalm is zeker het proberen waard.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 1 minuut.
- Schep de rijst erdoor en bak circa 3 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheutje bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
- Voeg dan weer een nieuwe scheut bouillon toe en herhaal dit circa 20 minuten tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten en tuinbonen toe en roer door.
- Meng intussen de mascarpone met de citroenrasp, -sap, zout en peper. Roer de citroenmascarpone door de risotto, verdeel de zalm erover en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 595 kcal |
Koolhydraten | 70 g |
Eiwit | 24 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 10 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 4,1 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 300 gram risottorijst
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 200 gram diepvriestuinbonen
- 6 eetlepels mascarpone
- 1 citroen (rasp en sap)
- 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
- 1 handje platte peterselie (fijngehakt)