Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Risotto met groene groenten en gerookte zalm

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een keer een ander Italiaans gerecht. Deze risotto met gerookte zalm is zeker het proberen waard.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 1 minuut.
  2. Schep de rijst erdoor en bak circa 3 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheutje bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
  3. Voeg dan weer een nieuwe scheut bouillon toe en herhaal dit circa 20 minuten tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten en tuinbonen toe en roer door.
  4. Meng intussen de mascarpone met de citroenrasp, -sap, zout en peper. Roer de citroenmascarpone door de risotto, verdeel de zalm erover en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Vezels 8 g
Zout 4,1 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 200 gram diepvriestuinbonen
  • 6 eetlepels mascarpone
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 200 gram gerookte zalm (in reepjes)
  • 1 handje platte peterselie (fijngehakt)
italiaansrisottoweekmenu-52zalm

Ook interessant

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?