
Hoofdgerecht
Risotto met witlof en kaas
4 personen
30 minuten
Een heerlijk lente gerecht: risotto met witlof en kaas. Breng het Spaanse in je naar boven! Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze voor risotto met witlof en kaas
- Besprenkel de witlofreepjes met citroensap. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg de rijst toe en schep deze om totdat alle korrels glanzen. Giet de bouillon erbij tot de rijst net onderstaat en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is.
- Schep de witlofreepjes, boter, zout, peper en de helft van de kaas erdoor en verwarm nog 1-2 minuten op een lage stand.
- Bestrooi de risotto voor het serveren met de rest van de kaas, cashewnoten en lente-ui. Lekker met een tomatensalade.
Variatietip
Voeg eens blokjes ham toe aan de risotto.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 635 kcal |
Koolhydraten | 76 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 12 g |
- 400 gram witlof (in reepjes)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (gehakt)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 350 gram risottorijst
- 1 liter groentebouillon (heet) of 1 liter kruidenbouillon (heet)
- 50 gram boter
- 75 gram Parmezaanse kaas (grof geraspt)
- 50 gram cashewnoten (grof gehakt)
- 1 lente-/bosui (in ringetjes)