
Hoofdgerecht
Rösti-bowl met warmgerookte zalm en sperziebonen
2 personen
15 minuten
Een komgerecht dat makkelijk en lekker is. Deze bowl is een absolute aanrader in de snelle keuken.
Bereidingswijze
- Meng de suiker met de azijn en een flinke snuf zout. Voeg de ui toe en roer goed door. Laat even staan en schep af en toe om.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rösti in circa 10 minuten goudbruin en knapperig. Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken.
- Serveer de rösti in kommen. Leg wat sperziebonen en zalm erop. Garneer met de zoetzure ui en bestrooi met de dille. Schep naar wens wat crème fraîche erop.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 935 kcal |
Koolhydraten | 65 g |
Eiwit | 41 g |
Vet Waarvan verzadigd |
54 g 18 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 0,2 g |
- 1 theelepel suiker
- 4 eetlepels rodewijnazijn
- 1 kleine rode ui (in halve dunne ringen)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 0.5 zak diepvriesrösti
- 400 gram diepvriessperziebonen (gebroken)
- 2 warmgerookte zalmfilets (in grove stukken)
- 2 takjes dille (grof gehakt)
- 125 gram crème fraîche