
Bijgerecht
Rode aardappels met laurier en spek
4 personen
75 minuten
Opzoek naar een heerlijk, maar makkelijk bijgerecht? Dan is dit perfect! Met deze rode aardappels kan je je volledig focussen op het hoofdgerecht.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels om de centimeter met een scherp mes in, maar niet helemaal door zodat de plakjes aan één kant nog aan elkaar zitten.
- Steek er afwisselend laurierblaadjes, (eventueel gehalveerde) plakjes ontbijtspek en plakjes knoflook tussen.
- Leg de aardappels naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie waaraan het (zee)zout is toegevoegd.
- Bak de aardappels in circa 45 minuten gaar en knapperig in de oven. Leg er eventueel de laatste 10 minuten enkele takjes rozemarijn of tijm tussen.
- Lekker bij vlees en gevogelte.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 395 kcal |
Koolhydraten | 50 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 4 g |
- 1 kilogram rode aardappel (met schil, schoongeboend)
- circa 12 laurierblaadjes
- circa 12 plakjes ontbijtspek
- circa 12 teentjes knoflook (in plakjes)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel grof zeezout
- circa 5 takjes verse rozemarijn of verse tijm