Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Recept rode aardappels met laurier en spek
Bijgerecht

Rode aardappels met laurier en spek

4 personen
75 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Opzoek naar een heerlijk, maar makkelijk bijgerecht? Dan is dit perfect! Met deze rode aardappels kan je je volledig focussen op het hoofdgerecht.

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels om de centimeter met een scherp mes in, maar niet helemaal door zodat de plakjes aan één kant nog aan elkaar zitten.
  2. Steek er afwisselend laurierblaadjes, (eventueel gehalveerde) plakjes ontbijtspek en plakjes knoflook tussen.
  3. Leg de aardappels naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie waaraan het (zee)zout is toegevoegd.
  4. Bak de aardappels in circa 45 minuten gaar en knapperig in de oven. Leg er eventueel de laatste 10 minuten enkele takjes rozemarijn of tijm tussen.
  5. Lekker bij vlees en gevogelte.
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
  • 1 kilogram rode aardappel (met schil, schoongeboend)
  • circa 12 laurierblaadjes
  • circa 12 plakjes ontbijtspek
  • circa 12 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grof zeezout
  • circa 5 takjes verse rozemarijn of verse tijm
aardappelbijgerechtlaurierspek

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?