
Hoofdgerecht
Rode curry met garnalen en sperziebonen
4 personen
45 minuten
Zoveel curry’s, zoveel verschillende samenstellingen. Deze rode curry met garnalen bevat allerlei populaire ingrediënten uit de Thaise keuken. Zoals de zelfgemaakte currypasta met citroengras, koriander en vissaus. De kleur komt van de tomatenpuree en rode peper en gember geven pit. Aangevuld met kokosmelk, noedels en partjes limoen wordt het helemaal een Thais feestje op je bord. Bij deze rode curry past een Riesling van J. Meyer perfect.
Bereidingswijze
- Verwijder de onderkant en het buitenste blad van de stengel citroengras. Druk voor de curry de stengel citroengras plat, snijd in kleine stukjes en maal in een keukenmachine met de steeltjes van de koriander en alle overige ingrediënten voor de curry tot een dikke pasta. Voeg eventueel een scheutje kokosmelk toe.
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de currypasta al roerend circa 3 minuten.
- Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe, roer goed door en laat circa 20 minuten pruttelen totdat het een romige currysaus is. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de garnalen en sperziebonen toe aan de currysaus en kook in circa 8 minuten gaar.
- Serveer de curry met de noedels.
- Garneer de rode curry met garnalen met de bosui, korianderblaadjes en partjes limoen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Koolhydraten | 63 g |
Eiwit | 25 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 15 g |
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 400 milliliter kokosmelk
- 300 gram noedels of
- 300 gram mie
- 300 gram grote garnalen
- 300 gram sperziebonen (afgehaald, gehalveerd)
- 1 lente-/bosui (in ringetjes)
- 1 limoen (in partjes)
- voor de currypasta
- 1 stengel citroengras
- 1 handje verse koriander
- 1 rode peper (in ringetjes)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sesamolie
- 1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 1 cm)
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)