
Hoofdgerecht
Rode curry met roerbakgroenten
2 personen
20 minuten
Zin in curry? Probeer deze rode curry met roerbakgroenten en kip eens. Super simpel en met 20 minuutjes op tafel. Dat is het proberen waard toch?
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- Verhit de wokolie en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten. Voeg de rode curry toe en bak deze 1 minuut mee.
- Giet de kokosmelk erbij, meng goed en breng al roerend aan de kook. Kook zachtjes 1 minuut.
- Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de rode ui, koriander en cashewnoten.
Bereidingstip
Liever niet vega? Bak dan reepjes kipfilet, grote garnalen of blokjes stevige witvis zoals kabeljauw mee met de groenten.
Maak je eigen boemboe van 2 fijngemalen rode pepers (1 met en 1 zonder zaadjes), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 cm geraspte gember, ½ eetlepel korianderpoeder en ½ eetlepel komijnpoeder.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1105 kcal |
Koolhydraten | 110 g |
Eiwit | 22 g |
Vet Waarvan verzadigd |
62 g 28 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 3 g |
- 200 gram rijst
- 75 gram ongezouten cashewnoten
- 2 eetlepels wokolie
- 400 gram roerbakgroenten
- 1 bakje Thaise rode currypasta
- 250 milliliter kokosmelk
- 1 rode ui (fijngesneden)
- 1 eetlepel koriander (gehakt)