
Bijgerecht
Rodekooltaartje met appel en walnoten
4 personen
40 minuten
Heb je zin in een hartig taartje voor bij de brunch of in het weekend? Probeer dit rodekooltaartje met appel en walnoten eens! Extra lekker in de herfst of winter.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Vet de taartvormpjes in.
- Breng de azijn met de suiker aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en stoof hierin de rodekool 10-12 minuten.
- Roer af en toe door zodat het niet aanbrandt.
- Bekleed de taartvormpjes met het deeg.
- Snijd het overtollige deeg weg.
- Bestrooi de deegbodems met de helft van de Parmezaanse kaas en leg daarop plakjes appel.
- Verdeel daarover de uitgelekte rodekool.
- Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de zure room en de geitenkaas.
- Schep dit mengsel over de kool.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin.
- Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
- Bestrooi over het rodekooltaartje met appel en walnoten.
- 75 milliliter balsamicoazijn
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 300 gram rodekolen (fijngesneden, panklaar)
- 4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg (ontdooid)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 friszure appel (geschild, in dunne plakjes)
- 50 milliliter zure room
- 75 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 50 gram walnoten (grof gehakt)