Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
rodekooltaartje met appel en walnoten
Bijgerecht

Rodekooltaartje met appel en walnoten

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Heb je zin in een hartig taartje voor bij de brunch of in het weekend? Probeer dit rodekooltaartje met appel en walnoten eens! Extra lekker in de herfst of winter.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Vet de taartvormpjes in.
  3. Breng de azijn met de suiker aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en stoof hierin de rodekool 10-12 minuten.
  4. Roer af en toe door zodat het niet aanbrandt.
  5. Bekleed de taartvormpjes met het deeg.
  6. Snijd het overtollige deeg weg.
  7. Bestrooi de deegbodems met de helft van de Parmezaanse kaas en leg daarop plakjes appel.
  8. Verdeel daarover de uitgelekte rodekool.
  9. Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de zure room en de geitenkaas.
  10. Schep dit mengsel over de kool.
  11. Bak de taartjes in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin.
  12. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  13. Bestrooi over het rodekooltaartje met appel en walnoten.
  • 75 milliliter balsamicoazijn
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 300 gram rodekolen (fijngesneden, panklaar)
  • 4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg (ontdooid)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 friszure appel (geschild, in dunne plakjes)
  • 50 milliliter zure room
  • 75 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)
brunchhartige taartherfstovengerechtweekend

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?