
Hoofdgerecht
Roerbak van knolselderij en vegareepjes
4 personen
20 minuten
Deze roerbak van knolselderij en vegareepjes is makkelijk én snel klaar! Serveer het gerecht met couscous en je hebt in een handomdraai een lekker recept op tafel getoverd. Klik hier voor meer inspiratie!
Bereidingswijze
- Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de specerijen en knolselderij toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg 2 eetlepels water toe en laat de knolselderij afgedekt circa 5 minuten smoren op een lage stand, tot de groente beetgaar is.
- Voeg de vegareepjes en knoflook toe en bak op middelhoge stand nog een paar minuten mee. Klop intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de roerbak op het bord royaal met de koriander en bosui. Serveer met de yoghurtsaus.
Serveertip: deze roerbak van knolselderij en vegareepjes is erg lekker met couscous en geroosterd sesamzaad.
Bereidingstip: liever met vlees? Gebruik dan shoarmavlees of runderreepjes in dit recept.
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 600 gram knolselderij (geschild, in blokjes)
- 400 gram vegetarische stukjes
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 bosje koriander (grof gehakt)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 0.5 citroen (rasp en sap)
- 1 teentje knoflook (geperst)