
Hoofdgerecht
Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt
4 personen
25 minuten
Wist je dat knolselderij niet alleen geschikt is voor stamppotten, maar ook voor roerbakgerechten? Probeer deze Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt eens.
Bereidingswijze
- Kook de rijst.
- Verhit intussen de olie in een wok of grote hapjespan.
- Roerbak hierin de ui en knolselderij in circa 4 minuten lichtbruin.
- Voeg een paar eetlepels water toe en roerbak nog 5 minuten zachtjes op middelhoge stand.
- Voeg als het vocht is verdampt het gehakt en de knoflook toe en roerbak enkele minuten mee.
- Voeg de ketjap toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoge stand bruin.
- Serveer de roerbak met de rijst in kommen of diepe borden.
- Bestrooi de Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt royaal met de bosui en eventueel rode peper.
- 300 gram basmatirijst
- 1 eetlepel olie
- 1 ui (gesnipperd)
- 400 gram knolselderij (in blokjes, panklaar)
- 300 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 4 eetlepels ketjap manis
- 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- evt. 1 rode peper (in ringetjes)