Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt
Hoofdgerecht

Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wist je dat knolselderij niet alleen geschikt is voor stamppotten, maar ook voor roerbakgerechten? Probeer deze Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt eens.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst.
  2. Verhit intussen de olie in een wok of grote hapjespan.
  3. Roerbak hierin de ui en knolselderij in circa 4 minuten lichtbruin.
  4. Voeg een paar eetlepels water toe en roerbak nog 5 minuten zachtjes op middelhoge stand.
  5. Voeg als het vocht is verdampt het gehakt en de knoflook toe en roerbak enkele minuten mee.
  6. Voeg de ketjap toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoge stand bruin.
  7. Serveer de roerbak met de rijst in kommen of diepe borden.
  8. Bestrooi de Oosterse roerbak van knolselderij en gehakt royaal met de bosui en eventueel rode peper.
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 400 gram knolselderij (in blokjes, panklaar)
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • evt. 1 rode peper (in ringetjes)
gehaktknolselderijoostersroerbakweekmenu-01winter

Ook interessant

Recepten

Gegrilde courgette met citroenricotta

Recepten

Midden-Oosterse broodsalade met tijm-sesamdressing

Recepten

Gebakken zalm met mangosalade

Recepten

Farfalle met spinaziepesto

Recepten

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Recepten

Citroenspaghetti met rucola en zalm

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-beste-bier.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?