
Hoofdgerecht
Roerbakschotel met gerookte makreel
4 personen
20 minuten
Geen zin om lang in de keuken te staan? Probeer dan dit eenvoudige recept van roerbakschotel en gerookte makreel. In een handomdraai op tafel! Meer inspiratie opdoen voor roerbakschotels? Klik dan hier!
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Giet af en houd apart. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wokgroente met de kerrie en citroenrasp 5-6 minuten.
- Schep de rijst en makreel erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Bestrooi met de peterselie en besprenkel met citroensap.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 420 kcal |
Koolhydraten | 55 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 3 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,2 g |
- 250 gram basmatirijst
- 4 eetlepels wokolie of
- 4 eetlepels arachideolie
- 800 gram oosterse wokgroenten
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 citroen (rasp en sap)
- 300 gram gerookte makreelfilets (in stukken)
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)