
Hoofdgerecht
Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst
4 personen
20 minuten
Wil je vanavond een vegetarische wokgerecht maken boordevol met groentes? Maak dan deze roerbakschotel van winterpeen, pastinaak en kokosrijst!
Bereidingswijze voor roerbakschotel
- Breng voor de kokosrijst de rijst met 4 kopjes water en de kokosmelk aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de rijst afgedekt in circa 10 minuten al het vocht opnemen.
- Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de groenten in circa 10 minuten beetgaar.
- Voeg de rode peper, gember en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten.
- Roer de honing en het limoensap door de groenten en schep nog een paar minuten om op een lage stand. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.
Meer vegetarische gerechten bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 12 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 0,2 g |
- 3 eetlepels olie
- 500 gram winterpenen (geschrapt, in dunne plakjes)
- 500 gram pastinaken (geschild, in dunne plakjes)
- 1 rode peper (in ringetjes)
- 1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 2 cm)
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel honing
- 1 limoen (sap)
- 1 bosje koriander (grof gehakt)
- 4 kopjes basmatirijst
- 2 kopjes kokosmelk