
Lunch, Ontbijt
Roerei met ricotta en vijgenjam
2 personen
15 minuten
Op zoek naar inpsiratie voor het ontbijt of de lunch met Pasen? Dit recept met roerei met ricotta en vijgenjam is perfect! Lekker tijdens een feestelijke gelegenheid.
Bereidingswijze
- Rooster het brood goudbruin. Klop intussen de eieren met de ricotta, een snuf zout en honing goed door elkaar.
- Verwarm de boter in een koekenpan en giet de eieren erin. Zet de warmtebron op middelhoge stand en roer de eieren met een platte spatel over de bodem in 1 minuut lobbig. Neem direct van de warmtebron en verdeel over 2 borden. Serveer met de toast en vijgenjam.
Bereidingstip
Dit recept is ook lekker met uitgebakken ontbijtspek.
- 2 sneeën brood (naar keuze)
- 4 eieren
- 4 eetlepels ricotta
- 1 eetlepel honing
- 1 klontje boter
- vijgenjam