
Hoofdgerecht
Rollade met bacon en ui
4 personen
15 minuten
Rollade met bacon en ui: een heerlijk en makkelijk gerecht, perfect om te serveren tijdens Pasen. Eet smakelijk!
Bereidingswijze voor rollade met bacon en ui
- Verwarm de oven voor op 170°C. Dep het vlees eventueel droog. Bestrijk het met mosterd.
- Beleg de rollade met plakken bacon en steek deze even vast met prikkers.
- Verhit de olie in een ovenvaste braadpan of braadslede en bak de rollade op een hoge stand even aan.
- Voeg de uien toe en bak deze kort mee. Blus af met de port en giet de bouillon erbij.
- Zet de pan of braadslede afgedekt 1 uur en 15 minuten in de oven.
- Voeg na 30 minuten de wortel en prei toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de bacon van de rollade af en leg deze even apart.
- Verwijder het net van de rollade, snijd de rollade in plakken en serveer deze met de bacon en de groenten. Lekker met aardappelpuree.
Meer paasrecepten bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 530 kcal |
Koolhydraten | 14 g |
Eiwit | 56 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 7 g |
Wijntip
Serveer bij dit gerecht een glas La Finestra Pinot Grigio.
Biertip
Lekker met Omer Traditional Blond!
- 1 kilogram varkensrollade
- 2 eetlepels grove mosterd
- 8 plakjes bacon
- 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien (in parten)
- 150 milliliter port
- 500 milliliter vleesbouillon
- 500 gram winterwortels (geschrapt, in dikke plakken)
- 500 gram preien