
Hoofdgerecht
Rollade met kruidige tomatensaus
4 personen
60 minuten
Met rollade kun je álle kanten op! Maak bijvoorbeeld deze rollade met kruidige tomatensaus. Ook erg leuk én lekker om te serveren met Pasen!
Overige tijden
Bereidingswijze voor rollade met kruidige tomatensaus
- Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in stukken.
- Bestrooi het vlees met zout en bak het in 5 minuten rondom bruin in de boter. Voeg een scheut bouillon toe en braad de rollade met de deksel op een kier 30 minuten.
- Verhit intussen de olie, fruit hierin de ui en knoflook en voeg tijm en tomaten toe.
- Bak 5 minuten en voeg het mengsel met de rest van de bouillon bij de rollade.
- Stoof nog 15 minuten met deksel. Serveer de rollade in plakken gesneden met de saus.
Bereidingstip
Lekker met aardappelpuree of pasta en broccoli.
Variatie
Vervang varkensrollade door kalkoen of kipfilet. De stooftijd is dan 20 minuten Neem in plaats van tijm gemengde Italiaanse of Provençaalse kruiden.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 450 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
26 g 12 g |
Wijntip
Serveer dit gerecht met een glas La Finestra Pinot Grigio.
Biertip
Lekker met Omer Traditional Blond!
- 1000 gram tomaten
- 750 gram varkensrollades
- 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
- 250 milliliter vleesbouillon van tablet
- 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien (in ringen)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm