
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Romanesco met gekarameliseerde rode ui
4 personen
45 minuten
Heerlijk bijgerecht: romanesco met in balsamicoazijn gekarameliseerde rode ui. Serveer dit gerecht bij de Heilbot met bleekselderij-pijnboompitten salsa.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de ui ca. 10 minuten op een matige warmtebron.
- Schenk de wijn en de balsamicoazijn erbij en roer goed door.
- Voeg de honing en de tijm toe en laat een half uur op een matige warmtebron stoven. Roer regelmatig door. Als het te droog begint te worden kun je een scheutje water toevoegen.
- In de tussentijd de romanesco in roosjes verdelen.
- Breng de roosjes in een kookpan met water en een beetje zout aan de kook en kook de roosjes in 5-6 minuten beetgaar. Hierna afgieten.
- Verdeel de romanesco roosjes over een schaal en schep de gekarameliseerde ui er op.
- 1 romanesco
- 4 rode uien, in halve ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml rode wijn
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 50 gram honing
- 2 takjes tijm, de blaadjes