Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Rosbief met bosui en worteljulienne

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Ben jij op zoek naar een heerlijk stuk vlees om met vrienden en familie van te genieten? Dan is deze variant van rosbief de ideale keus! Heerlijk, mager rundvlees, aan de buitenkant krokant en van binnen lekker zacht met een heerlijke vulling van bosui en worteljulienne.

Vervang de wortel eens door smalle reepjes knolselderij.

Benodigdheden

  • 4 cocktailprikkers
  • Koekenpan

Werkwijze

  1. Bestrijk de rosbieflapjes aan beide kanten met de currypasta.
  2. Snijd een wortel julienne met behulp van een mandoline.
  3. Meng de wortel met de helft van de bosui en peterselie door elkaar.
  4. Verdeel deze vulling over de bieflapjes en rol ze stevig op. Zet vast met een prikker.
  5. Voeg aan het bakvet een klein scheutje sojasaus en kokosmelk toe.
  6. Bestrooi met gebakken uitjes.
  7. Lekker met kroepoek.
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 1,6 g
  • 4 kleine bieflappen (in dunne plakjes)
  • 2 eetlepels milde Indiase currypasta
  • 200 gram wortels (in ragfijne reepjes) of
  • 1 winterwortel (in smalle reepjes)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringen)
  • 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
  • 4 eetlepels wokolie
  • sojasaus
  • 100 milliliter kokosmelk
  • gebakken uitjes (bakje)
bosuilenteoostersPasenrosbiefvleeswortel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?