
Hoofdgerecht
Rosbief met bosui en worteljulienne
4 personen
15 minuten
Ben jij op zoek naar een heerlijk stuk vlees om met vrienden en familie van te genieten? Dan is deze variant van rosbief de ideale keus! Heerlijk, mager rundvlees, aan de buitenkant krokant en van binnen lekker zacht met een heerlijke vulling van bosui en worteljulienne.
Vervang de wortel eens door smalle reepjes knolselderij.
Benodigdheden
- 4 cocktailprikkers
- Koekenpan
Werkwijze
- Bestrijk de rosbieflapjes aan beide kanten met de currypasta.
- Snijd een wortel julienne met behulp van een mandoline.
- Meng de wortel met de helft van de bosui en peterselie door elkaar.
- Verdeel deze vulling over de bieflapjes en rol ze stevig op. Zet vast met een prikker.
- Voeg aan het bakvet een klein scheutje sojasaus en kokosmelk toe.
- Bestrooi met gebakken uitjes.
- Lekker met kroepoek.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 340 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 9 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,6 g |
- 4 kleine bieflappen (in dunne plakjes)
- 2 eetlepels milde Indiase currypasta
- 200 gram wortels (in ragfijne reepjes) of
- 1 winterwortel (in smalle reepjes)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringen)
- 1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
- 4 eetlepels wokolie
- sojasaus
- 100 milliliter kokosmelk
- gebakken uitjes (bakje)