Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
rösti van knolselderij met peterseliepesto
Bijgerecht

Rösti van knolselderij met peterseliepesto

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zin in een vegetarische variant van de rösti? Probeer deze rösti van knolselderij met peterseliepesto eens! Heerlijk als hoofdgerecht, maar kan ook gebruikt worden als bijgerecht.

Bereidingswijze

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  2. Meng de knolselderij met de bloem, bakpoeder, knoflook, mosterd en de bouillon tot een beslag. Houd apart.
  3. Leg de tomatenplakken met daarop de uienringen in een schaal.
  4. Bestrooi met zout en 1 eetlepel peterselie.
  5. Besprenkel met olijfolie en zet de tomatensalade apart.
  6. Hak de rest van de peterselie met de amandelen en kaas fijn en voeg in een straaltje olijfolie toe zodat een pesto ontstaat.
  7. Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan.
  8. Schep van het knolselderijbeslag 4 hoopjes in de pan.
  9. Druk ze iets platter en bak ze in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  10. Bak van het overige beslag nog 4 kleine röstirondjes.
  11. Serveer de rösti van knolselderij met peterseliepesto, de tomatensalade en stokbrood.

Wijnadvies: Deze knolselderijrösti heeft graag een I Am Pinot Grigio naast zich, verkrijgbaar bij de Jan Linders bij jou in de buurt!

  • 50 gram blanke amandelen
  • 1 knolselderij (geschild, grof geraspt, ca. 400 g)
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel mosterd
  • 125 milliliter groentebouillon
  • 4 vleestomaten (in dunne plakken)
  • 2 uien (in dunne ringen)
  • 1 bosje platte peterselie (gehakt)
  • olijfolie
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • stokbrood / ciabattabrood
bijgerechthoofdgerechtknolselderijrösti

Ook interessant

Recepten

Gestoofde karbonade met peer

Recepten

Romige witlofsoep

Recepten

Aziatische noedelsalade met zalm

Recepten

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Recepten

Mangocurry met aubergine

Recepten

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?