
Bijgerecht
Rösti van knolselderij met peterseliepesto
4 personen
25 minuten
Zin in een vegetarische variant van de rösti? Probeer deze rösti van knolselderij met peterseliepesto eens! Heerlijk als hoofdgerecht, maar kan ook gebruikt worden als bijgerecht.
Bereidingswijze
- Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
- Meng de knolselderij met de bloem, bakpoeder, knoflook, mosterd en de bouillon tot een beslag. Houd apart.
- Leg de tomatenplakken met daarop de uienringen in een schaal.
- Bestrooi met zout en 1 eetlepel peterselie.
- Besprenkel met olijfolie en zet de tomatensalade apart.
- Hak de rest van de peterselie met de amandelen en kaas fijn en voeg in een straaltje olijfolie toe zodat een pesto ontstaat.
- Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan.
- Schep van het knolselderijbeslag 4 hoopjes in de pan.
- Druk ze iets platter en bak ze in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Bak van het overige beslag nog 4 kleine röstirondjes.
- Serveer de rösti van knolselderij met peterseliepesto, de tomatensalade en stokbrood.
Wijnadvies: Deze knolselderijrösti heeft graag een I Am Pinot Grigio naast zich, verkrijgbaar bij de Jan Linders bij jou in de buurt!
- 50 gram blanke amandelen
- 1 knolselderij (geschild, grof geraspt, ca. 400 g)
- 125 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel mosterd
- 125 milliliter groentebouillon
- 4 vleestomaten (in dunne plakken)
- 2 uien (in dunne ringen)
- 1 bosje platte peterselie (gehakt)
- olijfolie
- 50 gram oude kaas (geraspt)
- stokbrood / ciabattabrood