
Borrelhapje
Royale kaasplank met uienmarmelade
6 personen
30 minuten
Een royale kaasplank met uienmarmelade. Zo zit er gegarandeerd voor ieder wat lekkers bij deze royale kaasplank!
Bereidingswijze
- Verwarm alle ingrediënten voor de uienmarmelade in een pan met dikke bodem en laat zonder deksel sudderen tot een jam ontstaat.
- Roer af en toe door.
- Laat alle kaas op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan
- Verwijder de papieren verpakking van de camembert en leg de kaas terug in het spanen doosje.
- Snijd inkepingen in de bovenkant van de kaas en duw de knoflook en tijm hierin.
- Besprenkel met de honing en zet de camembert in het doosje 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Verdeel alle kaassoorten over een kaasplank.
- Zet de camembert en de marmelade erbij en garneer met de walnoten en druiven.
- Serveer de royale kaasplank met uienmarmelade met stokbrood.
- 150 gram brie
- 150 gram père joseph
- 150 gram port salut
- 1 camembert
- 75 gram walnoten (gepeld)
- 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
- 0.5 eetlepel tijm
- 1 eetlepel honing
- 300 gram druiven (zonder pit)
- 1 stokbrood
- Voor de marmelade:
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 150 gram rode druiven (zonder pit)
- 75 gram rozijnen
- 250 milliliter rode wijn
- 50 milliliter rodewijnazijn
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker