
Hoofdgerecht
Roze bliksem met krokante parmaham
4 personen
40 minuten
Een verrassende combinatie van Hollands en Italiaans, een variant op hete bliksem met parmaham en bieten.
Bereiden
- Kook de aardappels gaar. Verwarm intussen de slagroom met de rozemarijn op een lage stand.
- Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kool 10 minuten. Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten.
- Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ham aan beide kanten krokant. Voeg de azijn toe aan het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de azijn verdampt is.
- Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn. Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is.
- Verdeel de stamppot over 4 borden. Garneer met de peterselie en serveer met de krokante ham.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 495 kcal |
Koolhydraten | 51 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 11 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 1,3 g |
- 1 kilogram kruimige aardappel (geschild)
- 150 milliliter slagroom
- 1 theelepel rozemarijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 gram rodekolen (panklaar)
- 2 rode appels (grof geraspt)
- 300 gram gekookte bieten (in blokjes)
- 8 plakken parmaham of 8 plakken rauwe hammen
- 3 eetlepels rodewijnazijn
- 4 takjes krulpeterselie