Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Roze bliksem met krokante parmaham

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een verrassende combinatie van Hollands en Italiaans, een variant op hete bliksem met parmaham en bieten.

Bereiden

  1. Kook de aardappels gaar. Verwarm intussen de slagroom met de rozemarijn op een lage stand.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kool 10 minuten. Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ham aan beide kanten krokant. Voeg de azijn toe aan het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de azijn verdampt is.
  4. Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn. Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden. Garneer met de peterselie en serveer met de krokante ham.

Smakelijk!

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 1,3 g
  • 1 kilogram kruimige aardappel (geschild)
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram rodekolen (panklaar)
  • 2 rode appels (grof geraspt)
  • 300 gram gekookte bieten (in blokjes)
  • 8 plakken parmaham of 8 plakken rauwe hammen
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 4 takjes krulpeterselie
bietparmahamroze bliksemstamppotweekmenu-47winter

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?