
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Nagerecht, Salades
Roze fruitsalade met roomkaas
4 personen
20 minuten
Maak er een heerlijke maaltijd salade van door gegrilde kip of kalfsvlees toe te voegen. Je kunt het ook als nagerecht serveren. Met wat extra roomkaas maak je er een bijzonder toetje van voor 6-8 personen.
Benodigdheden
- Meloenbolletjessteker
Werkwijze
- teek met een bolletjessteker de watermeloen uit of snijd de meloen in dunne plakken.
- Vermeng de meloen met de kersen en de frambozen en zet koel weg.
- Klop de balsamicoazijn en de olie tot een lichte dressing en meng dit door het fruit. Maal er wat peper over.
- Verdeel de roomkaas met een bolletjessteker over de salade en bestrooi met de munt.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 180 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 4 g |
Vet Waarvan verzadigd |
13 g 6 g |
- 0.5 watermeloen (zonder pitten, gekoeld)
- 100 gram kersen (ontpit)
- 100 gram frambozen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels milde olijfolie of
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 100 gram verse roomkaas
- 1.5 eetlepels verse munt (fijngesneden)