Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Taart & cake

Roze koektaart

6 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

We kennen ze allemaal, maar heb jij hem ooit zo groot gezien? Onze roze koektaart is een echte aanrader om samen met de kids te bakken. Versier hem met van allerlei lekkers, maar het aller leukste is natuurlijk het opeten.

Benodigdheden

  • 2 springvormen (18 cm)
  • Bakpapier
  • Pannenkoeken mes
  • Zeef
  • Mixer

Werkwijze

  1. Neem de boter en eieren minstens 2 uur van te voren uit de koelkast.
  2. Gebruik twee springvormen van 18 cm doorsnee. Teken op bakpapier twee cirkels rondom de vorm en knip ze uit.
  3. Vet de vormen in en leg op beide bodems een cirkel van bakpapier. Klem de randen er weer op. Vet ook de papieren bodem in.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom. Klop met de mixer het mengsel wit en crèmig in 10 minuten.
  5. Breek de eieren één voor één in een beker en klop ze door het botermengsel.
  6. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het met een grote lepel door het botermengsel: je mag geen bloem meer zien.
  7. Verdeel het deeg over de ingevette springvormen. Strijk de bovenkant van het deeg glad. Zet de vormen in de oven. Temper bij een heteluchtoven de warmte tot 175ºC.
  8. Bak de taartbodems in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn dan mooi gerezen en laten los van de rand van de vorm.
  9. Maak intussen een roze glazuur: zeef het poedersuiker. Roer er met een mes 2 eetlepels bessensap door. Roer het glazuur glad en glanzend, voeg eventueel nog 1 eetlepel sap toe als het te dik blijft.
  10. Neem de vormen uit de oven. Verwijder de rand van de springvorm. Maak met een pannenkoekmes de deegbodem los van de papieren bodem. Leg de bodems op een rooster en laat ze afkoelen.
  11. Bestrijk één van de taarten lekker dik met aardbeienjam of frambozenjam. Leg de tweede taart er op.
  12. Maak het pannenkoekmes warm onder de hete kraan. Schep het glazuur bovenop de sandwichtaart en strijk het met het warme mes meteen uit.
  13. Versier de taart bovenop naar keuze met (bos)vruchtenhagel, minimarshmallows, gesuikerde fruitsnoepjes of tumtums.
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 92 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
16 g

 

  • 175 gram boter of
  • 175 gram margarine
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels rode bessensap
  • circa 7 eetlepels aardbeienjam of
  • circa 7 eetlepels frambozenjam
  • voor de afwerking
  • bosvruchtenhagel en/of
  • tumtum en/of
  • minimarshmallows en/of
  • gesuikerd fruitsnoepje
feestjegebakhet voordeel van het zuidenkoekmoederdagrozetaarttumtumverjaardagzoet

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?