
Hoofdgerecht
Rubmix voor rundvlees van de barbecue
4 personen
10 minuten
Ruik je het rundvlees al? Een originele bereiding geeft nog meer geur en smaak aan je rundvleesgerecht. Een stoere rubmix en een barbecue zijn de twee ingrediënten die je daarvoor nodig hebt.
We gaan een rubmix voor rundvlees maken die je kunt gebruiken voor: bavette, ribeye, picanha, haasbiefstuk, entrecote en Onze Trots Angusburger met spek.
Ieder soort rundvlees vraagt een andere bereiding. Daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt zodat je precies weet hoe je jouw favoriete vlees op de beste manier klaarmaakt op de barbecue.
Werkwijze
- Meng de kruiden, specerijen en zout en wrijf hiermee het stuk rundvlees in.
- Laat dit minimaal een halfuurtje rusten zodat het vlees op kamertemperatuur komt.
- Hierna kun je het bereiden op de barbecue.
Probeer ook eens de rubmix voor varkensvlees of gevogelte.
- 1 eetlepel grof gemalen zeezout
- ½ eetlepel gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder
- 1 eetlepel gemalen venkelzaad
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker