
Hoofdgerecht
Rubmix voor varkensvlees van de barbecue
4 personen
10 minuten
Barbecueën alleen in de zomer? Ook in de decembermaand kun je perfect een winterbarbecue organiseren! Deze stoere rubmix geeft je varkensvlees echt iets extra’s.
We gaan een rubmix voor varkensvlees maken die je kunt gebruiken voor: varkensfilet, varkenshaas, pork belly, varkenshaassaté.
Ieder soort varkensvlees vraagt een andere bereiding. Daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt zodat je precies weet hoe je jouw favoriete vlees op de beste manier klaarmaakt op de barbecue.
Werkwijze
- Meng de kruiden, specerijen en zout en wrijf hiermee het stuk varkensvlees in.
- Laat dit minimaal een half uurtje rusten zodat het vlees op kamertemperatuur komt.
- Hierna kun je het bereiden op de barbecue.
- 1 eetlepel grof gemalen zeezout
- ½ eetlepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel (zoete) paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker