Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Rubmix voor varkensvlees van de barbecue

4 personen
10 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Barbecueën alleen in de zomer? Ook in de decembermaand kun je perfect een winterbarbecue organiseren! Deze stoere rubmix geeft je varkensvlees echt iets extra’s.

We gaan een rubmix voor varkensvlees maken die je kunt gebruiken voor: varkensfilet, varkenshaas, pork belly, varkenshaassaté.

Ieder soort varkensvlees vraagt een andere bereiding. Daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt zodat je precies weet hoe je jouw favoriete vlees op de beste manier klaarmaakt op de barbecue.

Werkwijze

  1. Meng de kruiden, specerijen en zout en wrijf hiermee het stuk varkensvlees in.
  2. Laat dit minimaal een half uurtje rusten zodat het vlees op kamertemperatuur komt.
  3. Hierna kun je het bereiden op de barbecue.

Probeer ook eens de rubmix voor rundvlees of gevogelte.

  • 1 eetlepel grof gemalen zeezout
  • ½ eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel (zoete) paprikapoeder
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
BBQkruidenrubrubmixvarkensvlees

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?