
Hoofdgerecht
Rucolastamppot met biefstuk
4 personen
35 minuten
Na een drukke dag heb je weinig tijd om te koken maar wil je wel lekker eten. Dan is deze stamppot met biefstuk perfect. De lichte stamppot is heerlijk in combinatie met de biefstuk en de paddenstoelen.
Bereidingswijze
- Neem de biefstukken uit de koelkast. Kook intussen de aardappels circa 20 minuten in water met zout. Meng de rucola met de citroenrasp en -sap.
- Giet de aardappels af en stamp met een derde van de boter, de mosterd en de melk tot een puree. Schep de kaas erdoor en laat deze smelten. Stamp de rucola erdoor en houd de stamppot warm op een lage stand. Roer af en toe door.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep de helft van de overige boter en de tijm erdoor. Houd warm.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees 1 minuut per kant. Voeg de rest van de boter toe en bak op middelhoge stand nog 1 minuut per kant. Neem de biefstukken uit de pan, wikkel ze losjes in aluminiumfolie en laat 4-5 minuten rusten.
- Verdeel de stamppot over warme borden. Leg de biefstukken en de kastanjechampignons erbij. Besprenkel met de jus.
Bereidingstip
Lekker met uitgebakken spekjes op of door de stamppot.
Vervang de tijm in dit recept door Provençaalse of Italiaanse kruiden.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 805 kcal |
Koolhydraten | 50 g |
Eiwit | 47 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 22 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,9 g |
- 2 limousin biefstukken (à 125 g)
- 1.2 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
- 200 gram rucola (grof gesneden)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 100 gram boter
- 1 eetlepel mosterd
- 100 milliliter melk
- 125 gram jongbelegen kaas (geraspt)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 400 gram kastanjechampignons (schoongeveegd, in kwarten)
- 0.5 eetlepel tijm