Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Rucolastamppot met biefstuk

4 personen
35 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Na een drukke dag heb je weinig tijd om te koken maar wil je wel lekker eten. Dan is deze stamppot met biefstuk perfect. De lichte stamppot is heerlijk in combinatie met de biefstuk en de paddenstoelen.

Bereidingswijze

  1. Neem de biefstukken uit de koelkast. Kook intussen de aardappels circa 20 minuten in water met zout. Meng de rucola met de citroenrasp en -sap.
  2. Giet de aardappels af en stamp met een derde van de boter, de mosterd en de melk tot een puree. Schep de kaas erdoor en laat deze smelten. Stamp de rucola erdoor en houd de stamppot warm op een lage stand. Roer af en toe door.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep de helft van de overige boter en de tijm erdoor. Houd warm.
  4. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het vlees 1 minuut per kant. Voeg de rest van de boter toe en bak op middelhoge stand nog 1 minuut per kant. Neem de biefstukken uit de pan, wikkel ze losjes in aluminiumfolie en laat 4-5 minuten rusten.
  5. Verdeel de stamppot over warme borden. Leg de biefstukken en de kastanjechampignons erbij. Besprenkel met de jus.

Bereidingstip

Lekker met uitgebakken spekjes op of door de stamppot.

Vervang de tijm in dit recept door Provençaalse of Italiaanse kruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
22 g
Vezels 8 g
Zout 0,9 g
  • 2 limousin biefstukken (à 125 g)
  • 1.2 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 200 gram rucola (grof gesneden)
  • 1 citroen (rasp en sap)
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 milliliter melk
  • 125 gram jongbelegen kaas (geraspt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 400 gram kastanjechampignons (schoongeveegd, in kwarten)
  • 0.5 eetlepel tijm
biefstukstamppotweekmenu-02weekmenu-2

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?