
Limousin runderroast met geroosterde kleurenwortels, tijm en rozemarijn
Een hoofdgerecht om trots op te zijn met een echte held in de hoofdrol: de runderroast uit eigen streek. De allerlekkerste producten uit Limburg, Brabant en Gelderland: dat zijn de streekproducten van Jan Linders. Echte helden, bereid of verbouwd door lokale telers, boeren, en leveranciers die we door en door kennen, met oog voor hun product en omgeving. De bereiding kan op twee manieren, gegaard in de oven of op de BBQ.
Meer lezen over het geheim achter de smaak van ons heerlijke Limousin rundvlees? Lees hier het hele verhaal!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Snijd dikke wortels eventueel over de lengte doormidden of zelfs door vieren.
- Verdeel de wortels over een bakplaat bekleed met bakpapier. Schenk de olijfolie erover en verdeel de rozemarijn en tijm erover. Bestrooi met (versgemalen) zeezout.
- Zet dit 20 minuten in de voorverwarmde oven. Tip: mocht je de gepofte aardappels erbij maken dan kun je deze nu ook in de oven mee laten garen.
- Zet de oven terug naar 180 ˚C.
- Schep de wortels om en schuif ze wat opzij zodat de runderroast erbij kan.
- Leg de runderroast in het midden van de oven en rooster 20-25 minuten voor rood vlees of 30-35 minuten voor rosé vlees.
- Haal het hierna uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Haal de wortels er ook uit.
- Snijd het vlees in plakken en verdeel het over de borden. Verdeel de wortels over de borden naast het vlees.
BBQ tip
Zowel de wortels als de runderroast kunnen op de barbecue.
- Verpak de wortels in aluminiumfolie en stook de barbecue wat hoger. Rooster de wortels 20 minuten.
- Open hierna de aluminiumfolie en schuif het wat opzij zodat de runderroast erbij kan.
- Verlaag de barbecue qua temperatuur iets. Leg de runderroast op de barbecue en rooster deze 20-25 minuten voor rood vlees of 30-35 minuten voor rosé vlees. Keer het vlees regelmatig.
- Haal het hierna van de barbecue en laat het afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Haal de wortels er ook af.
Bijgerecht
Serveer als bijgerecht de gepofte aardappel met paksoi, gorgonzola en walnoten, deze kun je ook op de BBQ bereiden.
Wijn tip
Schenk hier een heerlijke Cabernet Sauvignon bij of een Lekker Prestige bier.
- 1 runderroast van ca. 800 gram
- 1 pak regenboogwortels, geschraapt maar laat klein stukje groen zitten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- zeezout naar smaak