Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
runderrollade
Hoofdgerecht

Runderrollade met haricots verts op Genovese wijze met pijnboompitten

4 personen
50 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Verras je gasten deze Kerst met deze heerlijke runderrollade, geserveerd met haricots verts – bereid op Genevose wijze! Heerlijk met de pijnboompitjes en een gegarandeerd succes bij het Kerstdiner.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140°
  2. Verhit een bakpan op middelhoog vuur met een scheut olie en een eetlepel boter. Bak de runderrollade rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en doe deze in een ovenschaal.
  3. Bak de rollade in het midden van de oven in circa 30 min. rood/rosé. De oventijd is afhankelijk van de dikte van de rollade, gebruik bij voorkeur een vleesthermometer. Voor een rosé runderrollade moet de kerntemperatuur 42°C zijn.
  4. Snijd de ui grof en maak de haricots verts schoon. Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook.
  5. Rooster in een droge bakpan de pijnboompitten goudbruin en houd apart. Fruit in een andere bakpan op middelhoog vuur de ui met een klontje roomboter.
  6. Blancheer de harticots verts circa 2 min. tot ze beetgaar zijn. Haal de haricots verts uit het water, voeg toe aan de aangefruite uien en breng op smaak met pesto, peper en zout.
  7. Haal het vlees uit de oven wanneer deze de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt en laat het afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
  8. Snijd het vlees daarna in plakken en serveer met de haricots verts en geroosterde pijnboompitten.

Tip: Ook lekker met gekookte aardappelen in schil of gebakken aardappelen.

  • 1 runderrollade
  • 600 g haricots verts
  • 2 uien, schoongemaakt
  • 1 el. roomboter
  • 1 bakje groene pesto
  • 2 takjes peterselie
  • 1 el. olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el. pijnboompitten
decemberkerst

Ook interessant

Recepten

Dubbele streekburger van Limousin rundvlees met kaas...

Recepten

Barbecue-speklapjes

Recepten

Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika

Recepten

Karbonade met rooibos en zoete chilisaus

Picanha met jerksaus en gegrilde mais
Recepten

Picanha met jerksaus en gegrilde mais

Recepten

Kabeljauw met currypasta

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?