
Hoofdgerecht
Runderstoof met pastinaak
4 personen
165 minuten
De herfst en winter vragen om de lekkerste stoofgerechten. Deze runderstoof met pastinaak is perfect voor de koudere dagen. Eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een braadpan en bak de uien en knoflook 2 minuten. Voeg het vlees toe, bestrooi met de bloem en bak in circa 4 minuten rondom bruin.
- Voeg het bier, de fond, mosterd, appelstroop en laurierblaadjes toe. Laat het vlees afgedekt minimaal 2 uur stoven, tot het helemaal zacht is.
- Voeg de pastinaak en winterpeen toe en stoof zonder deksel nog 30 minuten verder. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren en bestrooi de stoof met de peterselie. Lekker met tagliatelle, friet of aardappelpuree.
- 50 gram boter
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 750 gram sukadelappen (in blokjes van ca. 2 cm)
- 2 eetlepels bloem
- 300 milliliter donker bier
- 200 milliliter runderfond
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel appelstroop
- 2 laurierblaadjes
- 400 gram pastinaken (geschild, in blokjes)
- 200 gram winterpenen (geschrapt, in plakjes)
- 10 gram platte peterselie (fijngehakt)