
Hoofdgerecht
Stoofpotje met Limousin rundvlees, bokbier en appelstroop
2 personen
180 minuten
Het lekkerste van de herfst: een Limousin runderstoofpot met bockbier en appelstroop. In het najaar mag een heerlijk stoofpotje natuurlijk niet ontbreken! Bereid met heerlijk mals Limousin rundvlees uit eigen streek, een heerlijke combinatie met jouw favoriete bockbier. Een recept met de echte smaak van het zuiden!
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd het vlees in blokjes.
- Fruit de ui met de knoflook en het vlees al roerend.
- Voeg na een paar minuten de laurier, tijm en tomatenpuree toe.
- Schep goed om en bak zo’n vijf minuten.
- Blus af met bockbier en roer vervolgens de bouillon erdoor.
- Draai het vuur laag en laat het geheel 1.5 tot 2 uur zacht sudderen.
- Roer zo nu en dan en voeg indien nodig een scheutje extra bouillon (of water) toe.
- Voeg de appelstroop en zilveruitjes toe aan de pan en stoof deze nog een half uurtje mee.
- Proef en voeg als laatst naar smaak peper en zout toe.
- Maak ondertussen de pastinaak puree; breng een pan water aan de kook en schil de pastinaken.
- Snijd ze in kleine stukken en kook ze in 20 minuten zacht.
- Giet af en stamp fijn tot puree.
- Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de runderstoofpot met bockbier en appelstroop met de pastinaak puree.
- 450 gram Limousin rundvlees
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 50 gram roomboter
- 2 Laurier blaadjes
- 3 takjes verse tijm
- 70 gram tomatenpuree
- 1 flesje herfst bock bier
- 2 blokjes runderbouillon
- 2 el appelstroop
- 80 gram zilveruitjes
- 3 pastinaken (400 gram)
- 50 gram crème fraîche