
Lunch, Ontbijt
Rustiek brood met spicy roerei, tomaat, bieslook en lente-ui
4 personen
15 minuten
Wat is een Paasbrunch zonder ei? Varieer volop met ei tijdens Pasen: spicy roerei is een echte aanrader met een verrassende twist!
Bereidingswijze spicy roerei
- Klop de eieren met de lente-ui, tomaatjes, bieslook, cayennepeper en koffieroom los en breng op smaak met peper en zout.
- Smelt de boter in een koekenpan en schenk en het eimengsel er in.
- Laat het eimengsel staan op het vuur totdat het begint te stollen en roer dan het ei al omscheppend door elkaar. Let op: laat het ei niet te droog worden: roerei hoort lekker smeuïg te zijn!
- Leg de sneetjes Korengoud rustiek brood op de borden en verdeel de komkommer over het brood. Neem de pan van het vuur en verdeel ook het roerei over het rustieke brood.
Variatietip:
Rooster het rustieke brood eerst en bestrijk het met mosterd voordat de komkommer en het roerei worden verdeeld.
Presenteertip:
Zorg er met het opmaken van de borden voor dat je alle ingrediënten nog een beetje kan zien: zowel het brood als de komkommer en het spicy roerei verdienen wat aandacht!
- 8 sneetjes Korengoud rustiek brood (meergranen, wit of cranberry)
- 8 eieren uit eigen streek
- 2 lente-uitjes, in fijne ringetjes gesneden
- 16 rode l'Amuse tomaatjes uit eigen streek, gehalveerd
- 4 eetlepels fijngesneden bieslook
- 1 theelepel cayennepoeder
- 4 eetlepels koffieroom
- klontje boter
- 1 komkommer uit de streek, in plakjes gesneden
- peper en zout