
Nagerecht, Traktatie
Sabayon met gegrilde aardbeien
4 personen
25 minuten
Nog nooit van sabayon gehoord? Dat is niet gek! Sabayon is een zoete wijnsaus welke wordt gemaakt van wijn, eierdooiers en suiker. In Italië noemen ze het ook wel ‘zabaglione’, en wij voegen er heerlijk zoete, gegrilde Onze Trots smaakaardbeien aan toe! Een culinair hoogstandje om je vingers bij af te likken.
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan en zorg dat deze alvast warm wordt.
- Bestrijk de Onze Trots smaakaardbeien met olijfolie en rijg ze aan spiesjes. Grill de aardbeien aan alle kanten een paar seconden op de barbecue. Leg ze na het kort grillen even apart.
- Klop de eierdooiers los met de suiker, wijn en vanille. Klop vervolgens au bain-marie op een lage tot middelhoge stand tot de sabayon luchtig en dik is. Blijf kloppen tot de sabayon in 10-15 minuten circa vier keer in omvang verdubbeld is en er geen dunne vleoistof meer in de kom zit. Let goed op dat de eierdooiers niet te heet worden en gaan schiften.
- Verdeel de gegrilde aardbeien over 4 glazen of schaaltjes en giet de sabayon erover. Verkruimel de koekjes erboven, garneer met munt en serveer direct.
- 400 gram Onze Trots smaakaardbeien (schoongemaakt)
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eidooiers
- 3 eetlepels suiker
- 75 milliliter mousserende witte wijn
- 0.5 theelepel vanille-essence (bakproducten)
- 4 amandelkoekjes of 4 kandijkoekjes
- 4 muntblaadjes