
Hoofdgerecht
Saitaku Poke Bowl variaties
4 personen
30 minuten
Gesponsord artikel
Met poke bowls kun je eindeloos variëren. Op een basis van heerlijke sushi rijst serveer je de verse ingrediënten die jij lekker vindt, vol gezonde groenten en met vis, vlees, vega, en andere smakelijke toppings. Dit recept van Saitaku maak je met zalm, maar dat kun je prima vervangen voor bijvoorbeeld (gerookte) kipfilet.
Bereidingswijze
- Kook de sushi rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de rijstazijn voorzichtig door de gekookte sushi rijst en laat kort afkoelen.
- Snijd de komkommer en avocado in plakjes.
- Schep de rijst in 4 kommen en verdeel langs de rand van de kom de groenten en zalm.
- Serveer de poke bowl met wasabi mayonaise, sojasaus en eventueel geroosterd sesamzaad.
Tip: Maak je kom aan tafel af! Serveer kommen rijst met aparte kommen met gesneden groenten, vis, vlees en andere lekkernijen. Zo kan iedereen aan tafel een poke bowl maken met haar of zijn lievelingssmaken.
- 300 g Saitaku sushi rijst
- 6 el Saitaku rijst azijn (rice vinegar)
- 4 el Saitaku wasabi mayo
- 200g gerookte zalmblokjes
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 200 g rode kool, gesneden