
Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas
Door Jan Linders
Op zoek naar een fris bijgerecht? Maak deze salade met geroosterde pompoen uit eigen streek en geitenkaas!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de pompoen open, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in dunne parten.
- Meng 3 eetlepels olijfolie met de kaneel en de komijn. Leg de pompoenparten op de bakplaat, besprenkel met deze kruidenolie en bestrooi met zout en peper.
- Rooster de pompoen in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
- Klop intussen een dressing van de rest van de olijfolie, de balsamico en honing. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem de pompoen uit de oven en laat even afkoelen.
- Verdeel de rucola over een schaal. Leg de ui en pompoen erop, verbrokkel de geitenkaas erboven en bestrooi met de pompoenpitten.
- Besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 295 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 6 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,3 g |