
Hoofdgerecht, Lunch, Salades
Salade met kersen, warme brie en kaneeldressing
4 personen
15 minuten
Met een salade zit je altijd goed! Lekker als lunch of als lichte maaltijd op de warme, zomerse dagen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de brie in kleinere puntjes en zet 3-4 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Ontpit de kersen en houd apart.
- Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
- Verdeel de sla over de borden. Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Verdeel de brie en kersen over de sla. Giet de dressing erover en strooi de amandelen erop.
Variatietip
Vervang brie door camembert of mozzarella. Maak de dressing iets pittiger door er in plaats van zout en peper enkele druppels tabasco aan toe te voegen.
- 200 gram Onze Trots roombrie
- 50 gram geschaafde amandelen
- 75 gram gemengde bladsla of 75 gram veldsla
- 100 gram Onze Trots kersen
- voor de dressing
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode vruchtenazijn of 2 eetlepels rodewijnazijn
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel kaneelpoeder